Sissejuhatus ettevõtluspraktikasse

Asutuse kirjeldus:

Asutus, kus teostan ettevõtluspraktikat on Põhja-Pärnumaa Vallavalitsus, mis on kohalik omavalitsus. Põhja-Pärnumaa Vallavalitsus alustas tegevust, kui ametiasutus 1. jaanuaril 2018. Põhja-Pärnumaal on kolm halduskeskust: Vändra, Tootsi ja Pärnu-Jaagupi. Mina teostan oma praktikat Vändra halduskeskuses.

Praktika eesmärgid:

Praktikaasutuse valiku põhjendus
Olen alati tundnud huvi kohaliku omavalitsuse töökorralduse vastu ja kuidas sealne sotsiaalosakond töötab. Märtsis avanes mul võimalus asuda tööle Põhja-Pärnumaa Vallavalitsusse sotsiaaltööspetsialisti ametikohal ja ühtlasi tekkis võimalus sooritada ettevõtluspraktika sotsiaalosakonna juhataja juhendamisel.

Praktika isiklikud eesmärgid, mis on kooskõlas juhendis toodud eesmärkidega
Minu isiklikud eesmärgid ja õpisoovid praktikal on saada ülevaade, kuidas Põhja-Pärnumaa Vallavalitsuses luuakse ja arendatakse sotsiaalteenuseid, kuidas tagatakse teenuste kvaliteet, mis on nende hind ja kuidas toimub rahastamine. Soovin saada kogemuse, kuidas on töötada kohaliku omavalitsuse sotsiaalosakonna meeskonnas, kuidas meeskond toimib ja kuidas toimub meeskonna motiveerimine.

Praktika eesmärgid vastavalt juhendile
            Praktika eesmärgiks on saada ülevaade, kuidas luuakse ja arendatakse teenuseid kohalikus                  omavalitsuses, kuidas toimub nende rahastamine ja kuidas tagatakse teenuse kvaliteet.

Praktikal planeeritavad tegevused

Ettevõtluspraktika raames tegelen kohaliku omavalitsuse sotsiaalteenuste analüüsiga (teenuste arendamine, kehtestamine, rahastamine, kvaliteet, probleemkohad jms). Sealhulgas olen ka sotsiaaltööspetsialisti rollis, kes hindab tööealise elaniku pöördumise alusel inimese abivajadust, õigustatust erinevatele sotsiaalteenustele ning suunab vajadusel inimese teenusele teenuseosutaja juurde.
Õpin tundma asutuse funktsioneerimise põhiprintsiipe, erinevate struktuuriüksuste töökorraldust, suhteid teiste organisatsioonidega ja erinevate huvigruppidega.

Comments

Popular posts from this blog

Sissejuhatus praktikasse

1. nädal praktikal

2. nädal praktikal